Menulinjen på økonomiskolen.dk med 'logoikon' til venstre og fonten "økonomiskolen.dk" til højre

Indhold af kursus

"Økonomiskolen.dk – Her får du overblik over indhold og features af "

"Her får du overblik over alt indhold af kursus om økonomi på økonomiskolen"

Økonomien blomstre op på Økonomiskolen.dk

Indholdsfortegnelse af siden (klikbare links)

"De 3 situationer beskriver scenarierne for sig selv og sin økonomi, hvis sin privatøkonomi er ringe, nogenlunde eller skarp."

Økonomiskolen.dk – Ikke råd til ... igen

Ikke råd til ... igen

Du døjer altid med at have råd til alt. Uanset om skolebøger, fitness, rejse, kæresten. Generelt er dine penge få og udgifterne æder dem op.

Økonomiskolen.dk – Sidst på måneden ... igen

Sidst på måneden ... igen

Du mangler sikkert altid penge i slutningen af måneden. Det er bare irritererne, fordi du er nødt til at have råd, ellers kan du ikke komme til de her vigtige arrangementer. Derfor er du nødt til at planlægge din økonomi sidst på måneden.

Økonomiskolen.dk – Mit liv er gået i stå ... igen

Mit liv er gået i stå ... igen

Du føler, at pengene kun bliver færre og udgifterne større. Du aner ikke hvordan du skal omvende det of starte dit videre liv.

Økonomiskolen.dk – Jeg har ikke råd til at være social ... igen

Jeg har ikke råd til at være social ... igen

Du har det samvittighedsfuldt, når du er til sociale arrangementer med vennerne, fordi du har som sædvanlig ikke haft råd eller tid til at finde på noget lækkert, hvad enten vin eller andet, med.

Økonomiskolen.dk – Jeg har gæld & jeg skylder ... igen

Jeg har gæld & jeg skylder ... igen

Da du konstant forsøger at følge med dine venner økonomisk eller livsstilsmæssigt, må du ernære dig gæld. Da du optog gælden, troede du, at du kunne betale tilbage, men det koster at leve.

Økonomiskolen.dk – Gavetid nu igen, Hvornår ender det?

Gavetid nu igen – Hvornår ender det?

Du er nået til en vigtig person i dit liv, hans eller hendes fødselsdag. Endnu værre er det, at fødselsdagen er i december, hvor du må have råd til julen også. Livet koster og det ender aldrig.

Situationen er

"Du er irriteret og frustreret over altid at have 'mindre' og 'det, at alting koster! '

Her er løsningen på de økonomiske problemer, når der er en forbedret økonomi

— Livet forbedres

Struktur og orden på din hverdag

Du får bedre orden på hverdagen.

Efter en periode med en god Økonomi, vil du forbedre din hverdag, sandsynligvis sker det, at:

· Du bliver et større ordensmenneske

· Din sundhed forbedres

· Din tilgang til modgang vil sandsynligvis også forbedres mm.

Økonomiskolen.dk – Struktur og orden på din hverdag, Du får bedre orden på hverdagen
Økonomiskolen.dk – Dig selv, Dit humør forbedres.

Dig selv

Dit humør forbedres.

I takt med, at din økonomi forbedres og du forstår dine penge, vil dit humør formodentligt forbedres.

· Du bliver mindre frustreret og bekymret. I takt med at disse ‘onde’ forsvinder fra dit hoved, vil du få

· I takt med at du lærer at prioritere din økonomi, lærer du også en vis selvudvikling og at prioritere i dit

Dit liv bliver en større prioritet.

Situationen er

"En fornem økonomi giver dig bedre livskvalitet & forhåbentligt søger du kun, at din økonomi og dit liv bliver bedre."

Her er effekten af en den endnu bedre økonomi

— Livet forbedres endnu mere

Du lærer at se muligheder

Du lærer ikke kun at se muligheder i din økonomi. Du lærer at se muligheder i din hverdag.

Efterhånden som du bliver mere og mere økonomisk mm, begynder du efterhånden at selvudvikle dig.

Bl.a. lærer du at se muligheder i hvordan hvordan du forbedre økonomien, din bopæl, din selvudvikling, din uddannelse og du lærer at se muligheder i alle disse — med andre ord, lærer du at tænke nyt og ud af boksen. Selvfølgelig om i hvor stor grad du eller andre udvikler sig eller lærer at tænke nyt, er forskelligt.

Du tænker måske “Hvorfor?”

Og jeg svarer: “fordi når du har flere penge at lege med, åbner der sig muligheder. Når dit humør og energiniveau er højt, forbedrer det din kreativitet og hvordan du ser anderledes på verden. “

Økonomiskolen.dk – Du lærer at se muligheder. Du lærer ikke kun at se muligheder i din økonomi. Du lærer at se muligheder i din hverdag.
Økonomiskolen.dk – Du tjener flere penge og din økonomi blomstrer som aldrig før, fordi du konstant ideudvikler og muligvis skaber nye markeder.

Du tjener flere penge

"Din økonomi blomstrer som aldrig før, fordi du konstant ideudvikler og muligvis skaber nye markeder. "

Hvis du oprigtig lære at tænke nye muligheder og ideudvikle, vil du med tiden kunne skabe egen forretning i de interesser eller fag, du besidder eller se andre måder at tjene ekstra penge på. — Verden er åben for dig, hvis du vil komme den i møde.

For at tage et par eksempler. Apple’ s Steve Jobs startede med sin kammerat om at udvikle computere, der blev til mac, i en garage. Oprah Winfrey startede som en følelsesmæssig storyteller for at blive vært på jeopardy for til sidst at starte sit eget show op. Thomas Edison, der opfandt pæren, forsøgte derpå i 1000 forsøg inden det lykkedes.

Der er mange eksempler på personer, der starter fra småt til at blive store.

"Du opnår muligheder og frihed i livet ved at skabe dig en fornuftig økonomi."

"Alt dette er hvad du opnår ved en fornem økonomi

Og det er hertil , Jeg ønsker du kommer til.

Til en fantastisk økonomi, der giver dig større glæde, muligheder og frihed i dit liv"

"Alligevel vil jeg ikke lyve, fordi din vej til 'alt dette' vil muligvis blive hård.

men at nå til alt den glæde, lykke, frihed og bedre muligheder i livet er den største glæde, du nogensmde vil opleve.

— Det har hvert fald været mit livs største glæde at nå hertil."

Her præsenteres det samlede læringsindhold af kursuset & alle læringsemnerne for kursuset

Skat Transport Budget Excel Daglig økonomi A-kasse Tjen bedre og hvordan Investeringsforståelse Investeringstyper & rådgivning Abonnementer Transportudgifter Bliv klogere & på hvad Brug dine potentialer Tjen passiv indkomst Køb af hus Om at bo til leje Lønseddel Forsikring Uforudsete regninger Bopæl Omtale af SU Tjen på digitalisering Selvstændig Forbrugslån

Hvert læringsemne beskrives nærmere her:

Skat handler om, at hvis du arbejder i Danmark eller er skattepligtig i Danmark, betaler du skat. Dvs., at din lønindkomst beskattes allerede inden du modtager din reelle løn. Dertil er der betaling til det offentlige, b-skat mm.

Transport handler om at du kan transportere dig fra sted til sted. Apropos afsnittet om transport, handler afsnittet om transportmidler, hvad der er værd at vide om disse og overvejelserne derom ift. din økonomi.

Budget er beskrivelsen af de indtægter og udgifter, du har til måneden eller anden tidsbestemmelse, så du ved hvilke penge, du har med at gøre. Budget er kort sagt en oversigt over din økonomi.

Excel er en regnskabssoftware. Med excel kan du regne ud alt fra skolefysik til økonomisk storbudget. Selve Excel er en microsoft software, men der findes en lang række lignede regnskabsprogrammer såsom google docs m.fl..

Daglig økonomi er din økonomi i din hverdag. Din daglige økonomi bør være let og ligetil, hvilket jeg håber et af mine kurser vil hjælpe på.

A-kasse står for arbejdsløshedskassen og er den kasse, der kan lønne dig, hvis du står uden job og er tilmeldt en a-kasse. Udover A-kassen er der også lønforsikring, der kan være værd at overveje at tilmelde sig for nogen personer.

Tjen bedre og hvordan er et afsnit i mit kursus, der handler om at se potentialer i sig selv, sine evner eller se muligheder i sine penge, så de kan blive til flere ved passiv investering. Afsnittet handler yderligere om at se muligheder i sit liv.

Investeringsforståelse handler om forståelsen for investering. En investering er, at du køber noget af værdi, som du tror kan vokse i værdi på sigt. Efter denne tidssigt vælger du at sælge værdien i modtagelse for flere penge end du købte værdien for — Med andre ord, så investere du få penge for at få flere penge ud. Dette er omtale af en god investering.

Investeringsforståelse handler om, at der er flere måder at investere sine penge på. Her vil jeg gerne gennemgå et investeringsmuligheder.

Ang. investering er der flere typer af investering. Et par af disse investeringstyper vil jeg komme nærmere ind på. Herudover går jeg i dybden om hvilken type rådgivning, der kan være eftertragtet i hvilke investeringstyper.

Abonnementer er, at du indgår en aftale med en virksomhed om at købe et gentagende produkt for et antal kr i en bestemt tidshorisont. Eksempler på abonnementer er streaming- , musik- , social medie- , avisabonnement osv..

Transportsudgifter handler om, at alle transportsudgifter har udgifter, såsom reperationer, brændstof, tyveri mm. Her gennemgår jeg hvilke udgifter, der kan være på et transportmiddel.

Dette emne handler om metode og selvudvikling. Emnet handler ydermere om hvad du selv kan gøre for at blive skarpere til økonomi.

Brug dine potentialer beskriver blot, at du bør udnytte dine evner og viden til at tjene ekstra. Dette kan være form af produktskabelse, forretning og tjenester mm.

Passiv indkomst er at du har sat penge i et emne. Pengene står her og dine penge arbejder selv for at blive til flere. Du yder ikke en arbejdindsats for at pengene bliver til flere. Ang. dette afsnit anbefaler jeg hvad passiv indkomst kan være.

Om at købe et hus er der regler for, der kommer an på din indkomst mm. Det hele kommer an på din bank, dig, indkomst, hvad du har og hvor få eller mange penge, du vil miste til renter og værdiforøgelse eller tab. Her forklarer jeg dig reglerne for at købe hus og hvordan du sparer bedst derpå.

Om at bo til leje i en bolig (lejlighed, hus mm.) gælder her en række love og regler, både for dig som beboer og din udlejer. Her går jeg i dybden om de vigtigste regler derom, hvordan du kan optimere forholdet til din lejer og hvordan du sparer pengene bedst i leje af en bolig.

Om lønsedlen, der er det allerførste, jeg gennemgår i mit kursus, er det en dokumentation om du får, som du bør og dertilværende flere job- og lønmæssige rettigheder. Det er vigtigt at have styr på lønsedlen.

Forsikring handler om at hjælpe dig i tilfælde af, at der sker dig skade ang. hvad du er forsikret om. Du kan forsikre dig imod flere ting, deriblandt arbejdssikkerhed, ulykke, sygdom, bil, tyveri m.fl. I afsnittet apropos forsikringer taler jeg om de forsikringer, hvor du får mest for pengene samt hvad du skal være sikker på at have rettighed om i hvilke typer forsikringer. Herudover er der flere ting at reflektere over om forsikringer.

Uforudsete regninger opstår generelt for alle, selv mig. Det er generelt tit, når du ikke venter regningen. Uforudsete regninger vækker vrede og frustration. Hele kursuset gør dig bedre egnet til at modstå disse, selvom jeg alligevel benævner emnet for sig selv.

Bopæl er et genereret juridisk begreb, der referer til, hvor du som person er registreret som boende og beskriver såvel, hvor du har skattepligt. Ang. emnet bopæl er nogle af de ting, jeg kommer ind på om du bor til leje eller har købt dig til bopæl, hvor du har registreret bopæl mm..

SU er en økonomisk hjælp, der tilbydes unge studerende i Danmark. SU’en er kun faldet i værdi de seneste 20 år og fungerer efterhånden kun som en lille økonomisk støtte til den studerende. Ang. SU beskriver jeg hjælperegler til dig som studerende for at opretholde en sund Økonomi selvom det er småt. Eventuelt foreslår jeg ligeså til forældrene, hvis midlerne er til det, at hjælpe sine studerende børn finansielt, evt. med en børneopsparing eller tilsvarende.

Hvad er det lige økonomiskolen.dk gør? Ej, det er kun sagt for sjov. Selvom økonomiskolen.dk er et godt eksempel derpå. Økonomiskolen.dk er et eksempel om, at jeg gerne vil bruge mine egne evner, viden og erfaringer til at hjælpe danskere finansielt. Alligevel tjener jeg jo en ekstra løn på økonomiskolen.dk. Derfor er økonomiskolen.dk et godt eksempel på hvordan du kan tjene flere penge på dagens digitalisering. Udover at lave en kursushjemmeside, der kan give dig flere penge imellem hænderne, beskriver jeg flere ideer til at tjene på digitaliseringen, både ved dine evner eller ej.

Om at være en selvstændig person, opfordrer jeg dig gerne til det, hvis det egner dig bedst. Det er vigtigt at kunne agere selvstændig, men det er også essentielt at kunne samarbejde.

Hvad selvstændighed betyder for mig er, at du kan tage vare på dig selv, både overfor kæresten, familie, venner, arbejdspladsen, juridisk mm. Det er altid vigtigt at vide hvem du er og at du er hverken mere eller mindre værd end nogen anden.

Videre sagt handler ‘den arbejdsmæssige selvstændighed’ om at kunne stå for egen virksomhed, regning, fortjeneste, tab og risiko. Fortsat sagt er der også flere måder at arbejde selvstændigt på, der kan være betinget af din måde at arbejde på , din branche, selvstændig virksomhed eller freelanching. I dette emne går jeg i dybden om lovgivningen og hvordan du skal forstå denne.

Forbrugslån er, at du låner penge til dit forbrug. Forbrugslån kommer af ikke at have råd. I kursuset forklarer jeg til dig, hvilke typer af lån, der er farlige og koster dig endnu flere penge end andre typer lån. Undervejs i kursuset går jeg i dybden om hvordan du låner bedre.

Hvad køber du i et kursus udover dets indhold

— Kursus' funktioner & features

Indhold er 1 ting og her på økonomiskolen.dk gør vi vores bedste for at gøre kurserne lærenemme, give dig mest muligt indhold for pengene og om økonomi samt give dig de bedste værktøjer til at styre din egen økonomi.

— Nedenfor beskrives de specifikke features, du får glæde af, ved køb af et eller flere kursus.

Om Forum

Et forum for alle

Der er to typer forums til denne side. Det ene type forum er et forum, der er til ALLE, som ønsker at snakke om at forbedre deres økonomi. Dette er et gratis forum.

Et forum til kursusister

Den anden type forum, der eksisterer på denne side, er et forum, du har adgang til, hvis du har købt kursus. Her er kun adgang for købende kursusister.

Hvad købes af hjælpemidler til kursus?

Guides & eksempler

I mit kursus har jeg tilknyttet en guide til excel. Denne fil er en hjælp til at lære basis excel. Dertil har jeg guides, nærmere lister med fornuftige, relevante og økonomiske regler og lign. Udover guides tilknytter jeg også et par eksempler, primært om beregning, på kurserne.

Hjælpefiler, der er tilknyttet kurserne

Til kurserne tilknytter jeg 1 hjælpende excel fil til dig. Det er lignende de excel filer, jeg selv bruger til min økonomi. Hvad du har af udgifter og hvordan, du bruger penge, er anderledes og derfor bør der generelt justeres på excel-arkene.

Videolæring

Mine 3 kursuser foregår ved videolæring, hvor jeg forklarer budget- , økonomiforståelse med flere indholdsemner om optimering af økonomi. Dertil er guides, eksempler og excel tilknyttet alle 3 kurser.

Sæt egne mål

På et særlig vigtigt excel dokument, har jeg tilknyttet “sæt egne mål” som indhold til dokumentet. Dette dokument hjælper dig til at planlægge et budget og når der er styr på budgettet, er det værd at downloade dokumentet “Budget måned for måned.”

Test, hvis du vil

Undervejs i undervisningen, kommer der mulighed for at teste sig selv i den økonomiske læring og at forbedre sin egen tilgang til Økonomi. Testene er ikke faste og hvis du ikke ønsker at gå dem igennem, kan du let og elegant springe henover.

Resultater på tests

Om du tager tests eller ej, så vises til sidst efter endt test, antal korrekte svar. Med dette testresultat kan du overveje om hvor godt, du har forstået emnet økonomi og hvor relevant, det kan være for dig, at sætte dig ind i mere eller mindre viden vedrørende specifikke økonomiske emner.

Andre gode steder end ved mig at lære økonomi eller andet

Lær ved andre end mig

På alle kursussider, røber jeg også, hvor jeg har indhentet alt min viden om økonomi, økonomiske spørgsmål, forretning mv. Jeg foreslår dig andre nemme og attraktive steder at lære nyt, især indenfor økonomi, men også andre livsemner.

Om instruktøren & vurdering af kurserne

Jeg har sat min side anderledes op end de generelle kurser. Derfor er “om mig” og “Vurdering af kurser” beskrevet på sine egne sider på økonomiskolen.dk.

Det har jeg valgt at gøre, fordi jeg gerne vil forklare min historie og hvordan jeg nåede til en god økonomi på siden “om mig. Dertil har jeg beskrevet emnet “vurdering” som et selvstændigt emne, da jeg betragter emnet således. ‘Features og indhold’ er ligeledes et selvstændigt emne på denne side.

5/5
Økonomiskolen.dk – Om instruktøren

Om instruktøren & vurdering af kurserne

Jeg har sat min side anderledes op end de generelle kurser. Derfor er “om mig” og “Vurdering af kurser” beskrevet på sine egne sider på økonomiskolen.dk.

Det har jeg valgt at gøre, fordi jeg gerne vil forklare min historie og hvordan jeg nåede til en god økonomi på siden “om mig. Dertil har jeg beskrevet emnet “vurdering” som et selvstændigt emne, da jeg betragter emnet således. ‘Features og indhold’ er ligeledes et selvstændigt emne på denne side.

5/5

Det hele handler om dig og din økonomi

"Det er dig og din økonomi, der skal blomstre."

Økonomiskolen, Lad nu din egen økonomi vokse sig større

Min mission

“Min mission er, at jeg gerne vil lære så mange som muligt at forstå deres økonomi bedre.”

Mit store mål

“Mit mål er, at alle danskere forstår deres økonomi bedre, uanset om det er med min hjælp eller ej. Yderligere håber jeg, at alle de danskere vinder bedre humør, livsbetingelser og et friere liv. “

Har du forslag til forbedring?

“Jeg vil altid forsøge at gøre mit arbejde bedst muligt. Hvorfor jeg vil tilspørge dig om du har forslag til forbedringer af hjemmesiden eller har ønsker til yderligere relevant indhold eller om du føler, at der er mangler på siden. Jeg garanterer ikke, at alle ønsker og forslag bliver fyldestgjort. Du kan give dit forslag på denne side (link).

Copyright (C) All rights reserved

Økonomiskolen.dk's logoets 'ikon' øverst & fonten "Økonomiskolen.dk" i hvid nedenunder

Login for at komme til forum for økonomiske råd eller kursus

For at komme på forum, der er økonomiske råd for alle, eller komme til kursussiden, skal du gerne logge ind forinden.